Skip to main content

VOORWAARDEN VOOR DEELNAME: BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux.

 

Loon op Zand, Nederland, vrijdag 21 t.e.m zaterdag 22 juli 2023.

Organisator van het evenement: BMW Motorrad i.s.m. BERRT, BackTrail & Motorprofessional.

Event opzet

De BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux wordt een leuk competitie-evenement dat is geïntroduceerd voor alle ervaren motorrijders om aan mee te doen.

Het evenement is open voor alle eigenaren van BMW GS motorfietsen.

Je kunt naar het evenement komen en deelnemen aan alle onroad activiteiten op jouw eigen GS motorfiets. Tijdens het evenement zullen door BMW Motorrad motorfietsen beschikbaar worden gesteld die gebruikt kunnen worden voor de off-road uitdagingen. Voor een enkele onroad uitdaging worden motorfietsen door BMW Motorrad beschikbaar gesteld.

Ondanks dat de motorfietsen van BMW Motorrad kosteloos beschikbaar worden gesteld; is het een deelnamevoorwaarde dat er een eigen risico van € 500,- in rekening wordt gebracht per schadegeval. In het geval dat de instructies van het personeel en / of de wedstrijdregels niet worden gevolgd en / of door misbruik van de motorfiets schade aan de motorfiets veroorzaakt, wordt naast het eigen risico het volledige schadebedrag doorbelast aan de berijder.
De BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux is een evenement dat is ontworpen voor motorliefhebbers die de sportieve uitdaging van de "GS" met gelijkgestemde personen willen ervaren. Er ligt een bijzondere nadruk op het feit dat dit geen race-evenement is.

Het evenement is geen getimede competitie, hoewel er tijdslimieten zullen gelden bij bepaalde uitdagingen. Het is een test over teamwerk, mentale en fysieke vaardigheden; gecombineerd met rijvaardigheden over verschillende soorten terreinen.

Sommige uitdagingen kunnen betrekking hebben op:

 • Technische rijvaardigheid, zowel on- als off-road
 • Navigeren
 • Mechanische kennis
 • Teamwerk

Alle oefeningen zijn ontworpen om zo plezierig mogelijk te kunnen worden ervaren en zullen zo worden gepland dat alle ervaren rijders van ieder niveau ze kunnen proberen en uitvoeren.

Om deel te nemen aan de wedstrijd moeten deelnemers bereid zijn om zichzelf te onderwerpen aan uitdagingen die verder gaan dan het dagelijkse motorrijden. Dit omvat o.a. vuil en modder, afhankelijk van het weer, en zoals gebruikelijk is bij off-road motoractiviteiten.

Deelnemers zullen worden uitgedaagd met verschillende proeven. Deze taken zijn ontworpen om motorvaardigheden en / of kennis te testen, evenals andere vaardigheden die misschien niets met motorrijden te maken hebben.

Alle deelnemers zullen gedurende de volledige dag van vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli deelnemen.

De resultaten hiervan bepalen wie op 8 t/m 10 september gaan deelnemen aan de BMW Motorrad Int. GS Trophy 2022 Qualifier BeNeLux in het Verenigd Koninkrijk.

Deelname Pre-Qualifier

Het inschrijfgeld bedraagt € 395,- incl. BTW per deelnemer en is inclusief:

 • Deelname aan de BMW Motorrad Int. GS Trophy 2022 Pre-Qualifier BeNeLux
 • Competitiekosten
 • Koffie/thee/fris, 2x lunch, 1x diner, 1x borrel
 • Routes en uitdagingen
 • Gebruik van de BMW GS-motorfietsen (incl. brandstof) voor de off-road uitdagingen
 • Entertainment op vrijdagavond 21 juli
 • Goodiebag
 • Prijsuitreiking
 • De nummer 1, 2 en 3 van de dag ontvangen ieder een mooie prijs.

Het inschrijfgeld is exclusief:

 • Brandstof voor de eigen motorfiets
 • Persoonlijke ongevallen verzekering
 • Reis-en transportkosten van en naar Loon op Zand
 • Eten en drinken buiten verzorgde catering
 • Eventuele kosten voor het overnachten op vrijdagavond 21 juli
 • Eigen risico van € 500,- per gebeurtenis (motorfietsen welke beschikbaar wordt gesteld door organisatie)

Programma (voorlopig)

21 juli 2023

08:00 – 08:45 uur: aankomst en inschrijven

09:00 – 09:30 uur: welkom en briefing

09:30 – 13:30 uur: ochtendprogramma

13:30 – 17:30 uur: middagprogramma

18:00 – 22:30 uur: BBQ + entertainment

22 juli 2023

06:45 – 07:30 uur: ontbijt

07:30 – 07:45 uur: briefing

08:00 – 12:00 uur: ochtendprogramma

12:00 – 16:00 uur: middagprogramma

16:00 – 17:00 uur: borrel

17:00 – 18:00 uur: prijsuitreiking

Voorwaarden voor deelname Pre-Qualifier

Deelnemers moeten woonachtig zijn in België, Nederland of Luxemburg.

Deelnemers moeten in het bezit zijn van een geldig Belgisch, Nederlands of Luxemburgs A-rijbewijs.

Deelnemers moeten reeds eigenaar zijn van een GS motorfiets.

Het evenement is bedoeld voor hobby- en amateur-motorrijders. Onderstaande personen zijn uitgesloten van deelname aan de BMW Motorrad Int. GS Trophy 2022 Pre-Qualifier BeNeLux.

 • Deelnemers aan een eerdere International GS Trophy (hoofdevenement, dus niet Pre-Qualifier of Qualifier)
 • Medewerkers van BMW Group
 • Medewerkers van BMW/MINI/BMW Motorrad dealers of aanverwante bedrijven, hun agenten of iemand die professioneel met hen verbonden is
 • Medewerkers van Official BMW Motorrad Partners of iemand die professioneel (betaald) met hen is verbonden
 • Offroad instructeurs (met én zonder BMW Motorrad certificering)
 • Licentiehouders van FIM/FIME of andere Trial/Enduro/Motocross kampioenschappen

De organisatoren behouden zich het recht om inzendingen zonder overleg te weigeren of te accepteren.

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het hebben van eigen beschermende motorkleding, die ten allen tijde gedragen moet worden en moet het volgende omvatten:

 • Helmen moeten ECE 22-05 of gelijkwaardig goedgekeurd zijn en in goede staat zijn.
 • Handschoenen moeten dun en flexibel genoeg zijn, zodat de motorfiets met gevoel in de vingers bedient kan worden.
 • Een paar extra handschoenen wordt aanbevolen voor in geval van slechte weersomstandigheden.
 • De meeste wegjassen en -broeken van textiel zijn prima, mits de binnenjas kan worden verwijderd, omdat je het tijdens sommige uitdagingen warm kunt krijgen.
 • Alle deelnemers moeten fysiek in staat zijn om off-road motorfiets te kunnen rijden.

Bij deelname aan het evenement, stemt de rijder ermee in zich aan deze deelnamevoorwaarden te houden.

BMW Motorrad/BERRT/BackTrail/Motorprofessional behoudt het recht dat wanneer de deelnemer de bovenstaande regels negeert en er hierdoor schade ontstaat, aan de motorfietsen van de organisatie, dit voor rekening komt van de deelnemer.

Deelnemer neem deel aan de Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux geheel op eigen risico. BMW Motorrad, BERRT, BackTrail, Motorprofessional of hun medewerkers zijn niet aansprakelijk voor enige vorm van schade of letsel opgelopen voor, tijdens, of na dit evenement. Deelnemer is niet verplicht tot uitvoer van de aangeboden oefeningen. Deelnemer maakt zelf voor deelname aan een oefening de inschatting of hij/ zij hiertoe in staat is dan wel de uitdaging vrijwillig wil aangaan.

Reglement

Op de dag van het evenement zullen alle deelnemers een briefing krijgen waar de laatste instructies met betrekking tot de dag duidelijk gemaakt zullen worden.

Deelnemers krijgen de mogelijkheid om niet deel te nemen aan een fase of obstakel en kunnen er van af zien om een test te doen; in plaats daarvan zullen zij de maximale strafpunten voor deze test ontvangen.

De regels van de organisator moeten te allen tijde worden nageleefd. Overtredingen of rijden op ongeautoriseerde wegen is ten strengste verboden en resulteert in verdere uitsluiting van het evenement.

Overtreden van de voorwaarden en het veroorzaken van gevaar voor een andere deelnemer kunnen er ook toe leiden dat een deelnemer wordt uitgesloten van het evenement en de desbetreffende locatie.

Deelnemers moeten de aangegeven route volgen die grotendeels uit asfalt wegen bestaat. Langs deze route vinden de deelnemers een aantal proeven die tevens ook als controlepunt dienen.

De route kan worden gereden op normale wegbanden. Optionele off-road gedeeltes op de route zijn naar eigen inzicht berijdbaar en vereisen geschikte banden.

Deelnemers zijn verantwoordelijkheid voor hun eigen brandstof.

Deelname is alleen toegestaan ​​met een goedgekeurde en verzekerde motorfiets in een degelijke technische staat. De organisator behoudt zich het recht om elk voertuig dat zich in een twijfelachtige technische staat bevindt uit te sluiten van deelname. De wegenverkeerswet moet te allen tijde worden nageleefd. Overtredingen of rijden op niet-geautoriseerde wegen leidt tot uitsluiting van het evenement.

Vrienden, familie en medewerkers van deelnemers zijn niet welkom om het evenement bij te wonen en om deelnemers te supporten.

Protesten: alle vragen of protesten met betrekking tot de scores moeten direct gemeld worden bij de marshalls van de betreffende proef. Het is de verantwoordelijkheid van de deelnemer om ervoor te zorgen dat zijn/ haar scores nauwkeurig worden vastgelegd op zijn/ haar scorekaart. De beslissing van de organisator over scores of protesten is definitief en hier zal geen discussie over gevoerd worden.

Algemene voorwaarden

Als de organisator genoodzaakt is wijzigingen in het evenementprogramma aan te brengen of het evenement te moeten annuleren of te beëindigen vanwege overmacht/officiële richtlijnen of om veiligheidsredenen, is de organisator op geen enkele manier aansprakelijk voor schade aan de deelnemer. Wel worden de deelnamekosten in dit geval terugbetaald.

Deelnemers stemmen ermee in dat foto's, filmmateriaal en interviews in verband met hun betrokkenheid bij het evenement worden verspreid en gepubliceerd op de radio, televisie, internet, gedrukte media, boeken en door middel van fotomechanische reproductie zonder aanspraak te maken op vergoeding, inclusief publicatie voor reclame doeleinden. Er worden geen persoonlijke gegevens doorgegeven aan derden. Alle foto- en filmrechten voor alle activiteiten die plaatsvinden tijdens de BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux blijven het eigendom van de organisator.

Toestemming moet schriftelijk worden verkregen voordat er wordt gefotografeerd of gefilmd en vóór publicatie van dergelijke media.

De organisator behoudt zich het recht om kosten voor deze toestemming in rekening te brengen vanwege hun eigendom van BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux en alle mediarechten.

Door akkoord te gaan met de voorwaarden voor de Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux gaat u tevens akkoord met de voorwaarden voor de Int. GS Trophy 2024 Qualifier BeNeLux.

 

VOORWAARDEN VOOR DEELNAME: BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Qualifier BeNeLux.

Walters Arena, Wales, 8 t.e.m 10 september 2023.

Organisator van het evenement: BMW Motorrad i.s.m. Off Road Skills.

Event opzet

De BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Qualifier BeNeLux wordt een leuk competitie-evenement waaraan alleen kan worden deelgenomen als men in de top 20 uitslag eindigt bij de Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux.

U kunt naar het evenement komen en deelnemen aan alle on-road activiteiten op een gedurende 7 weken door BMW Motorrad beschikbaar gestelde BMW R 1250 GS inclusief bagagemogelijkheden (roltas). Tijdens het evenement zullen door BMW Motorrad motorfietsen worden geleverd die gebruikt kunnen worden voor de off-road uitdagingen.

Ondanks dat de BMW Motorrad motorfietsen gratis worden geleverd; is het een deelnamevoorwaarde dat er een eigen risico van € 500,- in rekening gebracht kan worden in het geval dat de instructies van het personeelsteam en / of de wedstrijdregels niet worden gevolgd en / of door misbruik van de motorfiets schade aan de motorfiets veroorzaakt wordt.
De BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Qualifier BeNeLux is een evenement dat is ontworpen voor motorliefhebbers die de sportieve uitdaging van de "GS" met gelijkgestemde personen willen ervaren. Er ligt een bijzondere nadruk op het feit dat dit geen race-evenement is.

Het evenement is geen getimede competitie, hoewel er tijdslimieten zullen gelden. Het is een test over teamwerk, mentale en fysieke vaardigheden; gecombineerd met rijvaardigheden over verschillende soorten terrein.

Sommige uitdagingen kunnen betrekking hebben op:

 • Technische rijvaardigheid, zowel on als off-road
 • Navigeren
 • Mechanische kennis
 • Teamwerk

Alle oefeningen zijn ontworpen om zo plezierig mogelijk te kunnen worden ervaren en zullen zo worden gepland dat alle ervaren rijders van ieder niveau ze kunnen proberen en uitvoeren.

Om deel te nemen aan de wedstrijd moeten deelnemers bereid zijn om zichzelf te onderwerpen aan uitdagingen die verder gaan dan het dagelijkse motorrijden. Dit omvat o.a. vuil en modder, afhankelijk van het weer, en zoals gebruikelijk is bij off-road motoractiviteiten.

Deelnemers zullen worden uitgedaagd met verschillende rijproeven en taken. Deze taken zijn ontworpen om motorrijvaardigheden en/ of kennis te testen, evenals andere vaardigheden die misschien niets met motorrijden te maken hebben.

Alle deelnemers zullen gedurende de volledige dag van 8 t/m 10 september deelnemen.

De resultaten hiervan bepalen wie de finale van de BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Qualifier BeNeLux zal deelnemen.

Er zullen 10 deelnemers geselecteerd worden om te strijden in de finale in het Walters Arena Motorsport Complex. De organisatoren wordt het recht verleent om de grens van finalisten te bepalen gebasseerd op de behaalde scores. Dit kan er dus in resulteren dat het definitieve aantal kan variëren.

Deze top motorrijders zullen tijdens de finale op het herziende parcours op standaard
GS-motorfietsen, die geleverd zullen worden door de organisator, deelnemen.

Alle niet-finalisten worden gestimuleerd om te blijven voor de finale om de mede-deelnemers aan te moedigen.

Deelname

Het inschrijfgeld bedraagt € 495,- incl. BTW per deelnemer en is inclusief:

 • Deelname aan de BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Qualifier BeNeLux
 • Competitiekosten
 • Gedeelde accomodatie of kamperen
 • Diner en ontbijt (ieder 2 maal)
 • Routes en uitdagingen
 • Gebruik van de BMW GS-motorfietsen (incl. brandstof) voor de off-road uitdagingen
 • Gebruik van een nieuwe BMW R 1250 GS inclusief bagagemogelijkheden en 1.000 km beurt, welke beschikbaar wordt gesteld door BMW Motorrad gedurende 7 weken.
 • Resultaten en presentatie.

Het inschrijfgeld is exclusief:

 • Brandstof voor de BMW R 1250 GS, welke beschikbaar wordt gesteld door

BMW Motorrad gedurende 7 weken.

 • Persoonlijke ongevallen verzekering
 • Reis-en transportkosten van en naar het evenementterein in Wales.
 • Eten en drinken verzorgt door de catering
 • Eventuele privé accommodatie
 • Eigen risico van € 750,- per gebeurtenis (R 1250 GS, welke beschikbaar wordt gesteld door BMW Motorrad gedurende 7 weken)

Programma (voorlopig)

Vrijdag 8 september 2023

12.00 uur        Lunch bij BMW Motorrad dealer Cotswold (Verenigd Koninkrijk)

14:00 uur        Vertrek richting Walters Arena (Verenigd Koninkrijk)

15:30 uur        Aankomst en aanmelden

 

Zaterdag 9 september 2023

08:00 uur        Briefing

09:00 uur        Eerste rijder vertrekt

N.n.b uur         Laatste meldpost sluit

 

Zondag 10 september 2023

09:00 uur        Eerste rijder vertrekt

11:45 uur        Laatste rijder arriveert bij Walters Arena

12:00 uur        Bekendmaking finalisten, lunch

13:00 uur        Start individuele finales

15:15 uur        Laatste presentaties en prijsuitreiking

 

Voorwaarden voor deelname

Aanvullend op de geldende voorwaarden voor de Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux:

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het hebben van eigen beschermende motorkleding, die ten allen tijde gedragen moet worden en moet het volgende omvatten:

 • Laarzen MOETEN off-road motorcross/enduro-laarzen zijn

BMW Motorrad behoudt het recht dat wanneer de deelnemer de bovenstaande regels negeert en er hierdoor schade ontstaat aan de motorfietsen van de organisatie, dit voor rekening komt van de deelnemer.

Reglement

Aanvullend op het geldende reglement voor de Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux:

Walters Arena Motorsport Complex is privéterrein en alleen die personen die geregistreerd zijn voor het evenement hebben toestemming om op de locatie te zijn. Gasten van deelnemers mogen het terrein alleen betreden om met de aangegeven route naar en van de parkeerplaats te komen . Vrij rijden is niet toegestaan. Tevens zijn dirt bikes niet toegestaan op het terrein ​​en worden door de politie in beslag genomen. Van elke persoon die zonder toestemming op Walters rijdt, wordt zijn/haar kenteken opgenomen en doorgeven aan de politie. De benodigde acties tegen de terrein overtredingen worden altijd besloten en genomen door de landeigenaren.

Protesten: alle verzoeken of protesten met betrekking tot de scores moeten worden gemeld bij de aanmeldtent op Walters voor de offroad-uitdagingen of bij de finishlijnscorer voor alle andere testelementen. Scoreverzoeken die betrekking hebben op vragen over het parcour en de testelementen van zondag zullen gerapporteerd worden aan de Wedstrijdleiding in de 15 minuten voorafgaand aan de bekend making van de winnaar. Het is de verantwoordelijkheid van de deelenemer om ervoor te zorgen dat zijn/haar scores nauwkeurig worden vastgelegd op zijn/haar scorekaart. De beslissing van de organisator is definitief en er zal hier geen discussie over gevoerd worden.

Boeking en betalingsproces

De organisator beperkt het aantal deelnemers aan het evenement
BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Qualifier BeNeLux tot een maximum van de 20 beste heren en 4 beste dames.

De inschrijving voor de BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Qualifier BeNeLux wordt financieel verwerkt door BMW Motorrad. Dit betreft de betaling van € 495,- incl. BTW. Deze betaling dient 14 dagen na deelname aan de Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux te zijn voldaan. Bij het niet voldoen van dit bedrag is deelname uitgesloten en dient de ter beschikking gestelde R 1250 GS direct te worden ingeleverd bij de dichtstbijzijnde BMW Motorrad dealer.

De inschrijving voor de Int. GS Trophy 2024 Pre-Qualifier BeNeLux dient de deelnemer zelf te doen bij BMW Motorrad UK/Off Road Skills. De deelnemer ontvangt na betaling hiervoor een URL van BMW Motorrad. Na inschrijving stuurt BMW Motorrad UK/Off Road Skills een e-mailbevestiging naar de deelnemer nadat de boeking en het betalingsproces zijn voltooid.

Annulering van boeking door de klant

Alle boekingen moeten volledig worden betaald en zijn wel restitueerbaar maar niet overdraagbaar. Tijdens de BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Qualifier BeNeLux, als de deelnemer niet in staat is om door te gaan met het evenement, om welke reden dan ook, zal er geen terugbetaling plaatsvinden.

Algemene voorwaarden

Als de organisator genoodzaakt is wijzigingen in het evenementprogramma aan te brengen of het evenement te moeten annuleren of te beëindigen vanwege overmacht/officiële richtlijnen of om veiligheidsredenen, is de organisator op geen enkele manier aansprakelijk voor schade aan de deelnemer. De deelnamekosten worden wel terugbetaald.

Deelnemers stemmen ermee in dat foto's, filmmateriaal en interviews in verband met hun betrokkenheid bij het evenement worden verspreid en gepubliceerd op de radio, televisie, internet, gedrukte media, boeken en door middel van fotomechanische reproductie zonder aanspraak te maken op vergoeding, inclusief publicatie voor reclame doeleinden. Er worden geen persoonlijke gegevens doorgegeven aan derden. Alle foto- en filmrechten voor alle activiteiten die plaatsvinden tijdens de BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Qualifier BeNeLux blijven het eigendom van de organisator.

Toestemming moet schriftelijk worden verkregen voordat er wordt gefotografeerd of gefilmd en vóór publicatie van dergelijke media.

De organisator behoudt zich het recht om kosten voor deze toestemming in rekening te brengen vanwege hun eigendom van BMW Motorrad Int. GS Trophy 2024 Qualifier BeNeLux en alle mediarechten.

 

Deelnemers moeten de volgende documentatie meenemen naar het evenement:

 1. Een geldig Belgisch, Nederlands of Luxemburgs A rijbewijs
 2. Een geldig Belgisch, Nederlands of Luxemburgs paspoort

 

Gedetecteerde tijdzone